Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Poslednjih nedelja u teniskog svetu je glavna tema vakcinacija i status Novaka Đokovića čiji je nastup na Australijan openu neizvestan.

Naime, kako u Australiji važe posebni zakoni u svakoj od država, a sve u borbi protiv svetske pandemije, jedina mogućnost za tenisere je da se vakcinišu, ili podnesu medicinsko uverenje u kojem se navode razlozi zbog kojih nisu bili u mogućosti da se vakcinišu.

Turnir u Melburnu je sve bliži, a ATP je objavio novu informaciju o tome koliko je tenisera vakcinisano protiv koronavirusa do sada.

Tako smo saznali da je 95 od 100 najboljih tenisera sveta vakcinisano i neće imati problem da učestvuju u Melburnu.

Ovu informaciju je potvrdio i Sajmon Higson ispred ATP-a, koji je novinaru Jonu Verthajmu odgovorio ispravivši prvobitan podatak da je 80 od prvih 100 potpuno imunizovano.

Nisu imenovano tih pet nevakcinisanih igrača, pa će dilema oko toga da li će Novak Đoković braniti titulu na Australijan openu još neko vreme potrajati.

Pre toga će sigurno učestvovati na ATP kupu u Sidneju koji počinje 1. januara 2022. godine, a upravo će ovaj turnir otkriti i mnogo toga kada je reč o statusu igrača. Novak za sada ima dve mogućnosti, a u narednim nedeljama će se znait mnogo više.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here