Tanjug/APDarko Bandić

Australijski Federalni sud će u četvrtak, 20. januara, objasniti svoju odluku da Novaku Đokoviću bude odbijena žalba, zbog ukidanja vize koju mu je izrekao imigracioni ministar Aleks Hok, iskoristivši diskreciono pravo.

Detaljno objašnjenje zbog čega je Đokoviću naloženo da bude deportovan iz Australije, što je automatski sa sobom povuklo da da ne može da igra na Australijan openu, biće poznato u četvrtak od šest sati i 15 minuta po srednjoevropskom vremenu.

Sudija Federalnog suda Džejms Alsop pročitaće na osnovu čega je tročlano veće donelo jednoglasnu odluku da najbolji teniser sveta Novak Đoković nema dozvolu da ostane u zemlji i pokuša da ispiše istoriju belog sporta na grend slem turniru koji je osvajao čak devet puta.

Podsetimo, kao jedan od glavnih razloga u javnosti predstavljeno je da bi Đoković, koji je nevakcinisan, mogao da probudi antivakserski sentiment kod tamošnje populacije, dok je Ministarstvo zdravlja jasno poručilo da Srbin nije opasan po okolinu, s obzirom na to da je preležao koronavirus u decembru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here