EPA-EFE/MICK TSIKAS
Skot Morison

Australijski ministar za imigracije Aleks Hok i premijer te zemlje Skot Morison pozdravili su odluku Saveznog suda da onemogući Novaku Đokoviću ostanak i učešće na Australijan openu.

Hokova odluka da Đokoviću ukine vizu, iako je prethodno dobio izuzeće od vakcinacije protiv koronavirusa, pobedila je na sudu. Žalba srpskog tenisera nije odobrena. Đoković mora da napusti Australiju i propusti prvi grend slem u sezoni.

– Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku federalnog suda Australije da podrži moju odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću koja je u javnom interesu. Snažna politika zaštite naših granica sačuvala nas je tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najjačim ekonomskim oporavkom i najvišim stopama vakcinacije na svetu. Australijanci su podneli velike žrtve da bi došli do ove tačke. Do danas vakcinisano je 91,6 odsto građana starijih od 16 godina. Shodno tome, Australija je bila u mogućnosti da započne bezbedno otvaranje svojih granica – istakao je Hok.

U sličnom tonu bilo je i saopštenje premijera Skota Morisona.

– Odluka o otkazivanju vize gospodinu Đokoviću doneta je iz zdravstvenih razloga, zbog bezbednosti rada i javnog interesa uopšte. Pozdravljam odluku da naše granice budu snažne i da Australijanci budu bezbedni. Podneli smo mnogo žrtava tokom pandemije i naš narod s pravom očekuje da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen i poštovan. Hvala Sudu na brzoj reakciji. Sada je vreme da nastavimo s Australijan openom, da se vratimo uživanju u tenisu – poručio je Morison.

Australijan open počinje 17. januara. Đoković je odlukom suda ostao bez šanse da se bori za deseti trofej na Ozi openu, a ukupno 21. grend slem, čime bi se usamio na čelu večne liste. Sada priliku za to ima samo Španac Rafael Nadal.

 

4 COMMENTS

    • 2. Не прави себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити.
      3. Не узимај узалуд имена господа Бога свог.
      Не секирај се! Ниси ти једини кога је Бог унапред казнио. И мене су крстили у Православној цркви а тата ми није био Титов пионир.

  1. Види овако мај*у*е. Ко се задњи смеје, најслађе се смеје. Нисам знала ко си, ни одакле си…не знам ни сад, осим да си Скот!!! Пратићу сваку објаву у вези тебе и сваки дан се молити Богу да ти суди за сваку милисекунду Нолетове агоније.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here