Austrija izbacila Dunav iz Hrvatske

0

„Tražim od Vas kao predsednika Republike Hrvatske da istog časa, putem diplomatskih kanala, kod Republike Austrije uložite najodlučniji protest zbog rečene namerne ili nenamerne diverzije organizatora Novogodišnjeg bečkog koncerta“, napisao je Stanković u pismu Mesiću, koji je na koncertu u Beču bio gost austrijskog predsednika Hajnca Fišera.

 

Stanković pojašnjava da je režija „uz predivnu Štrausovu muziku, lepo ukomponovala“ tok reke Dunav od njenog izvora u Donauešingenu do ušća u Rumuniji, prateći ga kroz pet država: Nemačku, Austriju, Mađarsku, Srbiju i Rumuniju, ali ne i kroz Hrvatsku.

 

Verovatno su se i gledaoci u čudu pitali „kako je to Dunav iz Mađarske odjednom potekao do Srbije, jer o Vukovaru i Hrvatskoj nije bilo ni spomena“, piše on.

 

Stanković je naveo i da zvanice na samom koncertu nisu mogle da prate sve ono što je gledaocima prikazala televizija i da na licu mesta Mesić „nije mogao da vidi da tamo zapravo ne predstavlja nikoga, jer za Austriju, odnosno za organizatore Novogodišnjeg bečkog koncerta, Hrvatska ne postoji“.

Ulaganje protesta kod austrijskih vlasti, smtra Stanković, jedini je način da se bar donekle popravi "nenadoknadiva moralna, kulturna i politička sramota koja je naneta“ građanima Hrvatske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here