Promo
Beč

Bonovi vlade Beča, kojim vlasti žele da podstaknu ugostiteljstvo, a koji su ove nedelje počeli da pristižu na kućne adrese, očigledno su veoma traženi, jer se pojavljuju prve prijave građana da su im razvaljeni poštanski sandučići i ukradena pošta.

Grad Beč je krajem prošle nedelje predao pošti bonove za 950.000 domaćinstava, koji ovih dana pristižu. Bonovi, za domaćinstva sa jednim odraslim članom u vrednosti od 25 evra ili sa više odraslih članova 50 evra, važe za oko 2.000 restorana, kafića i kafana.

Za vrednost navedene svote na bonu može se naručiti hrana ili bezalkoholno piće, ali ne i unovčiti. Pošto bonovi imaju pravu vrednost, oni su se već pojavili i na sajtovima za prodaju raznih stvari, kao što su ibej, ili “domaći” “vilhaben”.

Takođe i prvi bonovi su već potrošeni u restoranima. Na krađu bonova, u međuvremenu, reagovale su vlasti grada Beča, i najavljeno je da se krađa može prijaviti preko sajta www.wienergastrogutsćein.at, te se onda izdati bon, koji je zaveden pod određenim brojem proglašava nevažećim i izdaje novi.

Inače gradonačelnik Beča Mihael Ludvig želeo je ovim bonovima da se zahvali Bečlijama na saradnji u poštovanju mera protiv koronavirusa i ujedno podstakne ugostiteljstvo koje je moralo da dva meseca zatvori svoja vrata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here