EPA/Ronald Wittek

Austrija povećava kazne za prebrze vozače. Od marta 2024. vozači koji prebrzo voze neće samo platiti visoke novčane kazne, već im se u ekstremnim slučajevima može i oduzeti automobil.

Kriterijumi prema kojima će se oduzimati vozila su:

U urbanim područjima: Ako se dopuštena brzina prekorači za više od 60 km/h, automobil se može odmah oduzeti na dve nedelje.

Izvan naselja: Ako se prekorači brzina za više od 70 km/h, vozilo se može oduzeti na licu mesta na dve nedelje.

Trajno: Ako vozite preko 80 km/h u urbanim sredinama ili preko 90 km/h izvan grada, vozilo vam može biti trajno oduzeto. Potom će se naći na aukciji u Austriji, piše Fenix Magazin.

Kazne za prekoračenje brzine u Austriji:

Blaga prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za manje od 20 km/h, kazna se obično određuje kao novčani prekršaj. Zavisno od visine prekoračenja brzine, kazna se kreće od 30 do 70 evra.

Srednja prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za 20 do 40 km/h, to se smatra srednjim prekoračenjem brzine. Kazna mogu iznositi od 70 do 160 evra, a uz kaznu se može dodati i oduzimanje bodova sa vozačke dozvole.

Velika prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za više od 40 km/h, to se smatra velikim prekoračenjem brzine. Za takve prekršaje kazne su puno strože. Kazne za velika prekoračenja brzine uključuju novčane kazne koje se kreću od 70 do 2180 evra, oduzimanje bodova i mogućnost oduzimanja vozačke dozvole na određeno vreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here