Pixabay.com

Austrijski vicekancelar Verner Kogler istakao je da che proračuni vlade da se adaptiraju i da se žele sada više fokusirati na “tvrde indikatore”, kao što su dužina boravka u bolnici, kreveti na intenzivnoj nezi, a ne samo na krivi rast novih infekcija.

– Naša statistika se do sada koncentrisala na novoinficirane. Sada prelazimo na druge podatke, kao ssto je koliko korona-pacijenata mora u bolnicu, koliko je na intenzivnoj nezi, jer tamo postoji ograničeni kapacitet – objasnio je on bečkom dnevniku ” Prese “.
Najavio je da će vlada u ponedeljak izneti svoj preliminarni izveštaj o situaciji.
Kogler je, istovremeno, obudzao nadu na brzu normalizaciju.

– Ako pogledamo krivulju onda ćemo uskoro imati ne tri pacijenta na intenzivnoj nezi i jedan smrtni slučaj dnevno, već mnogo više. Taj razvoj će jedno vreme biti eksponencijalan. Širenje koronavirusa ne može više sprecciti. Sada radimo na spašavanju života – naglasio je vicekancelar.

Ukazao je da je prioritet spašavanje zzivota, odosno da se ne umire zato ssto nisu dovoljni kapaciteti na intenzivnoj nezi.
To je ono, kako ističe, što vidimo u Italiji i Španiji, a uskoro i Velikoj Britanji, i što vlada želi sprečiti.
Naznačio je da će škole, univerziteti i manifestacije najverovatnije biti otvorene tek na kraju postepenog labavljenja mera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here