pixabay.com

Austrijanci strahuju od “blekauta”, koji smatraju gotovo izvesnim u narednih 12 meseci, pokazuje istraživanje javnog mnjenja instituta “Ipsos”.

Jedna četvrtina građana očekuje da će se “blekaut”, to jest duži širi prekid snabdevanjem strujom, dogoditi još ove godine. Tako 35 odsto građana očekuje da će u narednih 12 meseci uslediti “blekaut”, a 49 odsto smatra izvesnim da će se dogoditi u naredne tri godine.

Veliki strah od “Blekauta” ima 30 odsto Austrijanaca. Takođe, 63 odsto Austrijanaca smatra realnim scenario “blekauta”. Isto tako, 54 odsto je navelo da su već preduzeli mere predostrožnosti u svojim domaćinstvima. Međutim, ni polovina građana ne bi, u slučaju “blekauta” bilo spremno da pomogne komšijama.

Takođe, 68 odsto kaže da u vezi opasnosti od “blekauta”, postoji mnogo lažnih vesti. Inače, 24 odsto Austrijanaca očekuje rast kriminala usled “blekauta”, 18 odsto strahuje od prestanka grejanja, 13 odsto strepi od nestašice namirnica, i 12 odsto je zabrinuto da će biti prekinute sve mogućnosti komunikacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here