Pixabay.com

Zbog jakog mraza i hladnog vazduha u nižim predelima kolovozi su suvi, a na pojedinim deonicama i zaleđeni jer pri ovako niskim temperaturama industriska so koju koriste putari da bi vožnja bila sigurnija i bezbednija ima slabije i usporeno dejstvo, saopštio je AMSS.

Apeluju na vozače da na put kreću samo ako moraju, jer i danas preti velika opasnost od iznenadnog proklizavanja vozila. Autoputevi i putevi prvog prioriteta se u odnosu na ostale puteve brže i bolje čiste zbog toga njih treba što duže koristiti na putu do svog odredišta.

Putevi drugog i trećeg prioriteta u višim i planinskim predelima su uglavnom pokriveni ugaženim snegom zato je vožnja sa lancima ili drugim uređajima koji omogućavaju sigurniji kontakt sa kolovozom obavezna, a bez kojih ne treba kretati na put.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP ” Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 240 minuta, Kelebiji 120 minuta, Batrovcima 180, Šidu 120, Gradini 120 minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here