commons.wikimedia/Nedim Ardoga
Ankara

Ambasador Austrije u Turskoj Johanes Vimer pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Turske, koje oštro kritikuje što su u Beču, u protekla četiri dana, dozvoljene kurdske demonstracije.

Prethodno je ambasador Turske u Austriji Ozan Čejhun pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, kako bi mu prenele oštro protivljenje prenošenja sukoba iz Turske na ulice Beča.

U protekla četiri dana održane su protesti Kurda u Beču tokom kojih je došlo do sukoba sa, kako prenose austrijske vlasti, pripadnicima radikalne turske organizacije “Sivi vukovi”.

U sukobima demonstranata sa turskim protivnicima povređeno je više policajaca.

Na drugoj strani Ankara prebacuje Beču da dozvoljavanjem okupljanja terorističke organizacije PKK i njihovih pristalica predstavlja dokaz koliko se neiskreno vodi borba protiv terorizma.

“Nećemo dozvolii da se preko tig demonstracija vodi propaganda u korist terorističke PKK i da se ne osuđuju njihovi sumboli, dok je naša zemlja na meti”, poručeno je iz Mnistarstva spoljnih poslova Turske.

Takođe, Ankara kritikuje i “oštro delovanje policije, koji je vodio ka tome da mladi turskog porekla budu povređeni i radnje turske zajednice oštećene”.

Austrijske vlasti, kako je naglašeno, treba da vode borbu protiv PKK koja je od EU okarakterisana kao teroristička organizacija, umesto da to koriste kao temu populističke politike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here