Tanjug

Jedan austrijski vojnik u sastavu međunarodnih snaga Kfor na Kosovu razboleo se od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Austrije.

Portparol Ministarstva Mihael Baer rekao je agenciji APA da u austrijskom kontingentu ima jednog obolelog koji će u utorak ili sredu biti prebačen u Austriju.

Naveo je da njegovo prebacivanje “čista mera predostrožnosti”, jer je medicinsko snabdevanje u Austriji bolje nego na Kosovu.

Bauer je negirao da će sada svih oko 300 pripadnika austrijskog kontingenta pri Kfor-u biti testirano na koronavirus, dodajući da su sve osobe iz okruženja obolelog izolovane.

On je podsetio da je austrijska vojska ove nedelje u Austriju vratila sve vojnike iz međunarodnih misija koji pripadaju rizičnoj grupi. Ta mera se, kako je naveo, pokazala ispravnom, jer se sada u misijama nalaze samo još fizilčki spremni i mlađi vojnici, odnosno oni koji nemaju nikakva ranija obolenja.

1 COMMENT

  1. dobra vjest ta vojska strana na kosovu precava srbima dase brane daj boze dasvi pokrepaju od korona samo kad ja jedan zarazen tuj je sigurno 50 njih albanci hoce napravit izlamsku zemlju srbija treba dati da rusi rukuju sa srbijom i kosovom onda bi drukcije kolo igralo amen

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here