Youtube/Global News
Foto: Ilustracija

Ministarstvo odbrane Austrije otpustilo je vojnog imama poreklom iz Bosne i Hercegovine Abdulmedžida Sijamhodžića, zbog optužbi da je simpatizer bivšeg džihadističkog pokreta u Bosni.

Sijamhodžić je od 2015. godine vojni imam u austrijskoj vojsci i sada je optužen da je javno širio simpatije prema bivšem džihadističkom pokretu, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

– Saradnja s njim je smesta prekinuta – poručila je ministarka odbrane Klaudija Taner.

Povod za otkaz je postavljanje slika na fejsbuku sa jednim bivšim generalom nekadašnje JNA, koji važi za ratnog zločinca, kao i zbog “lajkovanja” dzihadista.

– Dala sam u nalog sveobuhvatnu proveru. Ako se učvrste optužde uslediće dalje mere – najavila je ministarka dodajući da nema razumevanje za takvo ponašanje i da tako nešto neće trpeti.

Takođe je naglasila da političkom islamu nema mesta u austrijskoj vojsci.

– Pozivam islamsku versku zajednicu da, u dugu buduće dobre saradnje povuče i zameni imama Sijamhodžića – naglasila je ona.

Prethodno je član Slobodarske partije Austrije (FPO) nadležan za vojna pitanja Rajnhard Beš objavio saopštenje u kojem je ukazao na kontakte sa ratnim zločincima imama bosanskog porekla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here