pixabay.com

Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor Group objavio je da će uložiti 12,6 milijardi dolara u gradnju fabrika električnih vozila i baterija u SAD.

Hyundai će izdvojiti 7,59 milijardi dolara za fabriku u okrugu Brajan, u Džordžiji, koja će zaposliti više od 8.500 radnika.

U saradnji sa SK Onom kompanija će uložiti i pet milijardi dolara u fabriku baterija u okrugu Bartov, koja će zaposliti oko 3.500 radnika, stoji u u saopštenju objavljenom u utorak.

Državni univerzitet Džordžija Tek i njegov institut za tehnologiju potpisali su sa Hyundai Motor Grupom memorandum o razumevanju, skicirajući saradnju na istraživanjima i primeni novih tehnologija, uključujući vodoničnu ekonomiju i razvoj radne snage, prenosi Poslovni dnevnik.

Hyundai je istakao da će u Džordžiji u idućim godinama stvoriti ekonomsku vrednost koja će se meriti u desetinama milijardi dolara i pomoći u otvaranju oko 40 hiljada radnih mesta.

2 COMMENTS

  1. Pre tridesetak godina Juzna Koreja kao drzava bila je bankrot. Tada su uskocile USA i EU sa pomoci, asada je obrnuto, sada EU i Koreja MORAJU da sele svoje firme u USA, da ova nebi propala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here