Tanjug
Auto-put Miloš Veliki

Novoizgrađena deonica auto-puta od Surčina do Obrenovca duga 17,6 kilometara, povećala je vrednost ara zemljišta za više od četiri puta, pošto je cena sa nekadašnjih 600 do 800 evra po aru, sada i do 3.000 evra!

Kada bude završeno preostalih 7,9 kilometara od Vojvođanske ulice do petlje „Surčin“, dobiće se još 80 hektara ekskluzivne privredne zone, za koju se investitori već sada raspituju.

Kako za „Novosti“ ističe Stevan Šuša, predsednik opštine Surčin, placevi duž novoizgrađenog auto-puta postali su mnogo privlačniji za privredna ulaganja posle početka gradnje ove deonice i njenim puštanjem u saobraćaj.

– Potencijalni investitori se već javljaju i istražuju teren koji je sve interesantniji za otvaranje fabrika. Nedavno se javio čovek iz Francuske koji je video preko satelita lokaciju uz auto-put i hteo je da dođe i pogleda zemljište. Sa završetkom poslednjeg kraka putnog Koridora 11 prema Beogradu, od Vojvođanske ulice do petlje „Surčin“, treba očekivati da cena kvadrata na ovom pojasu dostigne vrhunac – kaže Šuša.

Šuša kaže da Grad Beograd i Opština u ovom delu ne poseduju svoje placeve, pa je za svaki pokušaj dovođenja investitora potrebna dobra saradnja sa vlasnicima njiva. Sa njima je, kako priča, i u toku eksproprijacije zemljišta koje su otkupljivali od vlasnika, bilo problema, jer je nekoliko njih postavilo nerealne uslove.

Na teritoriji Opštine Surčin sa novoizgrađenom deonicom auto-puta je na raspolaganju čak 780 hektara privredne zone. U Dobanovcima je ona skoro popunjena novim fabrikama, tako da će buduća postrojenja na Opštini Surčin biti otvarana oko novoizgrađenog dela saobraćajnice koja vodi do Obrenovca, pišu „Novosti“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime