Auuuu! Crnogorci uvode radno vreme od 7!

0

Po svoj prilici će biti pospano za šalterima MUP-a u CG
 

Ako Komisija prihvati predlog da rad u državnoj službi ubuduće umseto u 9 časova počinje u 7, Vlada Crne Gore će na narednoj sednici o tome zauzeti stav.

 

Službenici MUP-a Crne Gore su u maju ove godine ministru Rašku Konjeviću podneli inicijativu za izmenu radnog vremena, koju je potpisalo više od 300 zaposlenih. Ministar je posle podnošenja inicijative uputio dopis ostalim ministrima da u institucijama na čijem su čelu, kao i u organima uprava nad kojima vrše nadzor i organima koji su u sastavu, sprovedu anketu među službenicima kako bi se izjasnili u pogledu radnog vremana.

 

Od ukupno anketiranih 5.131 službenika, većina je bila za promenu radnog vremena. U 16 ministarstava anketni list je ispunilo 1.985 službenika. Od toga 1.340 se izjasnilo za radno vreme od 07 -15 sati, a 598 od 08 do 16 sati. Trenutnim radnim vremenom od 09 – 17 sati zadovoljno je samo 47 službenika.

 

Kada su u pitanju organi uprave, anketni list je ispunilo ukupno 3.146 službenika. Od ovog broja, 1.812 službenika se izjasnilo za radno vreme od 07 -15 sati, za radno vreme od 08 – 16 časova izjasnilo se 1.280 službenika, dok je trenutnim radnim vremenom od 09 – 17 sati zadovoljno 54 službenika.

 

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova svoju inicijativu su obrazložili time da bi ranijim dolaskom na posao bili produktivniji, a da bi raniji odlazak kući ostavljao više vremena za obavljanje privatnih obaveza. Ovo je posebno važno za veliki broj službenika, kako su objasnili, jer su roditelji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here