Tanjug
Aleksandar Vučić

Pomoć iz Narodne Republike Kine stigla je u Srbiju povodom situacije sa koronavirusom. Avion je sleteo, a kineske lekare dočekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Najveći srpski avion, erbas A330, doleteo je iz Kine sa najvećom pošiljkom pomoći za Srbiju: medicinskim aparatima, zaštitinom opremom i kineskim ekspertima.

Dok su lekari iz Kine izlazili iz aviona čuo se je veliki aplauz. Njih je pozdravio srpski predsednik. Kineski piloti su kroz prozore kokpita istakli kinesku i srpsku zastavu i mahali njima u odgovor na dobrodošlicu domaćina.

– Dolazak kineskih zdravstvenih stručnjaka je od velikog značaja za nas, jer su oni prvi pobedili velikog neprijatelja današnjice – virus Covid-19 – rekao je Vučić.

– Sve što je u ovom avionu je besplatna pomoć, donacija Narodne Republike Kine. Hvala im, pokazali su se kao veliki prijatelji Srbije i Srba – dodao je on.

Ovo je do sada najveća pošiljka medicinske pomoći za Srbiju u borbi protiv korona virusa, koju je poslao predsednik Kine Si Ðinping.

Na paketima medicinske pomoći koja je stigla iz Kine ispisano je, na kineskom jeziku i ćirilici, “Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!”, uz srce na čijoj jednoj polovini je zastava Srbije, a na drugoj zastava Kine.

U Srbiju je, kako je ranije najavljeno, sa medicinskim timom doputovalo šest vrhunskih epidemiologa iz područja Vuhana u Kini koji je bio najpogođeniji koronavirusom i njihovo iskustvo biće od velikog značaja za lekare u Srbiji.

Inače, još jedan avion Er Srbije, erbas A320, poleteo je jutros u 6. 15 za Šangaj po drugu turu pomoći, rečeno je ranije u Er Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here