EPA

Putnici aviona Boing 737 vode se kao nestali nakon što je avion pao samo nekoliko minuta posle uzletanja u Indoneziji.

Ovu vest potvrdio je indonezijski ministar saobraćaja, javlja RT.  Budi Karja Sumadi kazao je da se avion srušio nedaleko od ostrva koje se nalazi u blizini.

Avion je za manje od minut pao 10.000 stopa (3.048 metara). Reč je o 27 godina starom avionu Boing 737-500, a nadležni su najavili dodatne informacije o nesreći.

Službenik spasilačke agencije Basarna kazao je da su severno od Džakarte pronađene “krhotine” koje bi mogle da pripadaju avionu.

Lokalni mediji javili su i da je patrola Ministarstva saobraćaja pronašla delove tela u blizini mesta za koje se pretpostavlja da je mesto pada aviona.

RIA, pozivajući se na lokalne medije, prenosi izjave sa okolnih ostrva da su čuli dve eksplozije.

Avion je nestao sa radara četiri minuta po poletanju iz Džakarte, oko pola devet ujutru po našem vremenu, a navodi se da je pao 10.000 stopa (3048 metara) za minut. Reč je o 27 godina starom avionu Boing 737-500, a nadležni su najavili dodatne informacije o nesreći.

Indonežanski mediji javili su da su avionom upravljala dva pilota i da je u avionu bilo četvoro članova posade. Prema nezvaničnim informacijama, u avionu je bilo 56 putnika.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime