pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rusija će uskoro isporučiti Belorusiji na desetine aviona, helikoptera, sredstva protivvazduhoplovne odbrane, a možda i protivavionski raketni sistem S-400, saopštio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

– Ubrzo (prekjuče sam potpisao nalog) Rusija će nam isporučiti na desetine aviona, na desetine helikoptera, najvažnijeg naoružanja PVO. Možda čak i S-400. Veoma nam je potrebno, već sam govorio o tome – rekao je predsednik Belorusije, prenosi državna agencija „Belta“.

Kako je dodao, radi se o najsavremenijem naoružanju.

– Osnažićemo naš arsenal. Ako tokom (zajedničkih strateških vojnih) vežbi ‘Zapad 2021’ vidimo da nam je još nešto potrebno, kupićemo to od Rusije i uvrstiti u naoružanje – dodao je Lukašenko.

Kako je dodao, zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom planira da odobri savezničke programe (integracione „mape puta“) na zasedanju Vrhovnog državnog saveta u oktobru-novembru.

Lukašenko je siguran da saveznički programi za integraciju sa Rusijom ne vode ka gubitku suvereniteta.

– Nema govora o gubitku suvereniteta. Danas smo toliko obrazovani i pametni da, bez gubitka suvereniteta i Rusije i Belorusije, možemo da izgradimo takve odnose kojih nema ni u federalnim ni u unitarnim državama – dodao je beloruski lider.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here