Youtube/Printskrin
Aleksa Avramović

Košarkaš Srbije Aleksa Avramović izjavio je nakon utakmice sa Kanadom, da je poraz od Italije za ekipu došao u najboljem trenutku.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobedila selekciju Kanade rezultatom 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23).

Avramović je ocenio da je reprezentacija Srbije timski odlično čuvala najboljeg kanadskog igrača Šaja Gildžis-Aleksandra.

“Timski smo uradili sjajan posao na njemu. Jeste se on razigrao malo u trećoj četvrtini ali to je bilo samo tad. Konstantno smo ga pritiskali, terali smo ga da se umara. Bio sam sve vreme blizu njega kad sam god bio na terenu. Stvarno sam osećao to da mu nije bilo prijatno. Posao nas je da radimo najbolje šta znamo da radimo”, istakao je Avramović.

Dodao je da zna da je meč sa Italijom za sve bio šok.

“To je bio najbolji momenat da se izgubi. Ove tri utakmice smo samo dizali formu. Ovo su danas bili vrhunski igrači ali smo pobedili i pokazali da smo bolji”, rekao je Avramović.

Košarkaš Partizana ističe da ih je Boriša Simanić, kome je u Manili odstranjen bubreg, ponovo motivisao.

“Ovo je timski sport i ova pobeda je za Borišu. Opet nam je poslao poruku, opet nas je digao i samo podbacuj loptu i idemo da grizemo”, zaključio je Avramović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here