Avramović: Teško gostovanje; Zagorac: Pravi izazovi tek slede

0
MN Press
Aleksa Avramović

Košarkaši Partizana Rade Zgorac i Aleksa Avramović kažu da ih čeka težak put, ali i teško gostovanje Andori u Evrokupu.

Crno-beli u četvrtom kolu grupe A Evrokupa gostuju Andori u sredu od 20 sati, gde će pokušati da nastave pobednički niz.

Partizan ima tri trijumfa u takmičenju, a put Andore kreću sutra.

– To je prvi izazov koji ćemo morati da savladamo, da dođemo maksimalno spremni i odmorni na utakmicu. Ne znam koliko će putovanje trajati u satima, ali znam da će biti dva leta i autobus, što nije nimalo lako, a treba uključiti i nadmorsku visinu kao faktor, koja je drugačija nego ovde. Posle toga, sledi fokus na kvalitetnu ekipu koja godina ima kontinuitet i deluje mi da su čvrsto na žemlji. Nemaju pretenzije da u jednoj godini naprave neki momentalni uspeh. Skromni su i zadovoljni onim što imaju – rekao je Zagorac novinarima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Andora u dosadašnjem delu Evrokupa ima skor 2-1, a krilni košarkaš ističe da naredni rival ima pregršt dobrih igrača u timu.

– Imaju kvalitetnu ekipu sastavljenu od igrača koji su došli sa višeg nivoa, a tu je i niz igrača koji održavaju kontinuitet igranja na tom nivou. Vrlo su dobri u tome. Mekintajer je jedan od igrača koji će verovatno igrati sa posebnom motivacijom, imaju Jelinka, Nou.. Konkretna ekipa sa konkrentim ciljevima – kaže Zagorac.

Izabranici Željka Obradović u dosadašnjih 10 mečeva u sezoni u svim takmičenjima imaju isto toliko pobeda.

– Mi smo u dobrom raspoloženju, pobedili smo svaku utakmicu do sada, ali treba biti dovoljno skorman i reći da prvi izazovi, bez potcenjivanje prethodnih rivala, tek slede. Posebno u ABA ligi, gde nas čeka utakmica sa Crvenom zvezdom. Od vitalne važnost za nas je da zadržimo skromnost – poručio je Zagorac.

Bek Aleksa Avramović nada se nastavku dobrih rezultata i partija.

– Čeka nas teško gostovanje i možda najteže u sezoni, gde ćemo imati dva leta i dug put od Barsleone do Andore. Znamo da je to jedna tipična španska ekipa koja igra sa dosta trčanja i igra jednu dobru košarku u poslednje vreme. Znamo od koga preti najveća opasnost, spremamo se. Čekaju nas dva teška gostovanje prvo Andori, pa Zvezdi. Nadam se da ćemo prikažati igru i energiju iz prethodnih utakmica, u kojima nemamo poraz. Nadam se da će tako ostati i posle ovog meča – rekao je Avramović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here