Azerbejdžan pokrenuo novu ofanzivu: Imamo odgovor ako Jermenija upotrebi “Iskander”

0
EPA-EFE/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY
Žestoke borbe se vode u Nagorno-Karabahu

Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhun Bajramov izjavio je da Oružane snage Azerbejdžana imaju adekvatan odgovor na moguću primenu sistema „Iskander“ od strane Jermenije u sukobu.

– Nažalost, od jermenske strane se svašta može očekivati. Teško mi je da sa vojne tačke gledišta komentarišem kakav će biti odgovor. Siguran sam da Oružane snage Azerbejdžana imaju adekvatan odgovor – rekao je azerbejdžanski ministar.

Prema njegovim rečima, za poslednja 24 časa Jermenija je ispalila više od 1.200 granata na azerbejdžanska naselja.

– Ne govorim o vojnim objektima – naglasio je Bajramov.

On je ranije saopštio da nema govora o turskom mešanju u konflikt sa Jermenijom. Ranije danas ambasador Jermenije u Rusiji Vardan Toganjan izjavio je da Turska prebacuje borce iz Sirije u Nagorno-Karabah. Kako kaže, te grupe već učestvuju u borbama u tom regionu

Azerbejdžan pokrenuo novu ofanzivu?

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je Azerbejdžan pokrenuo novu veliku vojnu operaciju na liniji razgraničenja sa Nagorno-Karabahom.

Kako se navodi, napad se sprovodi u dolini reke Araks u pravcu Magatis-Tališ, međutim, za sada jermenske snage uspešno odolevaju napadima azerbejdžanske vojske.

Iz Ministarstva ističu da je do sada uništeno 22 azerbejdžanska tenka i 10 jedinica drugih tipova oklopnih vozila.

– Likvidirano je preko 370 vojnika. Pored toga, prema određenim informacijama, ranjeno je oko 35 odsto vojnika koji su učestvovali u napadima – rekao je neimenovani predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane.

Oboren avion Azerbejdžana

Vojska Nagorno-Karbaha oborila je avion azerbejdžanskih snaga, saopštio je portparol predsednika te nepriznate republike Vagram Pogosjan.

Kako je precizirao, prema informacijama kojima raspolaže vojska, reč je o letelici An-2.

– Danas sa sigurnošću možemo reći da smo uspeli da oborimo avion protivnika i to u području Martuni – istakao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here