Baba Marta ne odustaje, oluja i sutra

0

 

Jugoistočni vetar u Beogradu trenutno duva brzinom od 12 do 16 metara u sekundi, a udari vetra su snage 17 metara u sekundi.

Većih problema u funkcionisanju gradskog prevoza nema, iako se saobraćaj obavlja otežano tokom čitavog dana, zbog snega, koji je padao jutros od šest časova, i trenutne ledene kiše, naveo je dežurni dispečer GSP Beograd.

Olujni vetar duvaće tokom noći i sutra prepodne. Oblačno vreme sa snegom potrajaće do kraja nedelje, a porast temperature očekuje se tek u ponedeljak.

 

 

Saobraćajnice u Beogradu su prohodne i očišćene jer su ekipe "Beograd puta" spremno dočekale sneg, koji je jutros počeo da veje u glavnom gradu, izjavio je rukovodilac zimske službe u tom preduzeću Željko Maravić.

 

On je rekao da su ekipe tog preduzeća na terenu i da istovremeno rade ne samo na održavanju saobraćajnica kojima se kreću vozila GSP-a i "Laste", nego i sporednih ulica.

 

On je rekao da je na čišćenju snega angažovano 140 vozila na gradskom i prigradskom području, kao i 500 ljudi i da su na raspolaganju dovoljne količine kalcijum-hlorida, soli i materijala neophodnih za održavanje saobraćajnica.

Maravić je rekao da se hladno vreme i padavine očekuju i narednih dana sve do 15. marta, zbog čega će ekipe "Beograd puta" biti u pripravnosti da intervenišu.

 

Snežna mećava od jutra

 

U Beogradu je mećava, praćena snažnim vetrom, u jutarnjim satima veoma otežavala saobraćaj. Meteorolozi najavljuju da će u toku dana vetar biti u pojačanju.

 

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na širem području Srbije preovlađuje pretežno oblačno i hladno vreme, sa slabim do umerenim snegom, koji pada na područjima Timočke i Negotinske krajine, Peštera, Zlatibora, Kopaonika, Kruševca, Loznice,Valjeva, Leskovca, Vranja, kao i na širem području Beograda.


Tri saobraćajne nesreće

 

Usle nevremena dogodile su se tri saobraćajne nesreće u kojima je jedna osoba lakše povređena.

Doktorka Nada Macura iz Hitne pomoći je rekla da posle udesa dva autobusa GSP-a na uglu Ustaničke i Kruševačke ulice, nešto posle šest časova, u kojoj je jedna osoba lakše povređena, nije imala nove intervencije.

 

Saobraćaj na gradskim ulicama, zbog snega koji celo jutro padao u Beogradu, odvija se otežano.

 

Prema rečima glavnog dispečera GSP "Beograd" Radisava Stepanovića zastoja u gradskom prevozu nema, sve linije su prohodne i na ulice je izašlo planiranih 1.333 vozila.

 

On je izjavio da je jutros došlo do udesa na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša tramvaja na liniji broj 2 i kamiona novopazarskih tablica, u kojoj nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

 

 

Prema rečima šefa dispečerskog centra "Žutog taksija" Vlade Ivetića, stanje na ulicima se popravilo ali i dalje ima poteškoća u saobraćaju, posebno u sporednim ulicima i ulicama pod nagibom.

 

On je izjavio i da je jutros došlo do udesa na autoputu "Gazela" u kome je učestvovalo pet automobila, posle čega je nastao veliki zastoj u levoj traci, a kolona se prostirala sve do naselja "Medaković".

 

Iako je Zimska služba JP "Beograd put" još u četiri sata jutros izašla na teren i počela sa posipanjem industrijske soli i kalcijum-hlorida, saobraćaj u gradu se odvijao tokom jutra otežano, a situacija je samo malo bolja tokom ranog popodneva.

 

JP "Beograd put" uputilo je molbu građanima da povedu računa o tome gde parkiraju svoja vozila, jer iako raspolažu brojnim specijalnim vozilima za uklanjanje snega i posipanje soli u malim i teže pristupačnim ulicama, zbog nepropisno parkiranih automobila nisu u stanju da obave svoj posao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here