EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
Džo Bajden

Predsednik Amerike Džozef Bajden izjavio je da bi alternativa uvođenju sveobuhvatnih sankcija Rusiji u vezi sa događajima u Ukrajini bila „treći svetski rat“.

„Imate dve varijante: početi treći svetski rat i fizički krenuti u rat s Rusijom, ili garantovati da će zemlja koja u tolikoj meri krši međunarodno pravo platiti cenu za to što radi“, rekao je Bajden u intervjuu novinaru i glumcu Brajanu Tajleru Koenu na njegovom Ju-tjub kanalu.

On je naglasio da će događaji u Ukrajini imati posledice po Rusiju ne samo u neposrednoj budućnosti, nego i mnogo kasnije.

„Rusija će platiti ozbiljnu cenu za to u bliskoj i dugoročnoj perspektivi , a posebno u dugoročnoj“, dodao je američki predsednik.

Rusija je pre tri dana pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije Ukrajine, nakon čega su zapadne zemlje uvele nove još oštrije sankcije Moskvi a na udaru su se našli i predsednik Vladimir Putin i šef diplomatije Sergej Lavrov.

10 COMMENTS

  1. Stari nije razmisljao o svom i americkom kraju, kakvi bakraci, kakve sankcije? Moze se desiti da presvisne kad sazna za nepredvidjeni korak velemajstora. On treci svetski rat nije ni primetio, o cemu on prica?

  2. Кад ће Америка да плати цену за Вијетнам, Кореју, Србију, Либију, Авганистан, Сирију и Индијанце?

  3. А кад ће Америка да плати цену за Вијетнам, Кореју, Србију, Либију, Авганистан, Сирију, Ирак и Индијанце?

  4. Boli njega jer su sinovi ostali bez stotina miliona zarade, opste poznato da su suvlasnici naftnih i elektro kompanija, i ko zna ko je jos vlasnik i cega u ukraini, a ako se smene banderovi sa vlasti izgubice sve, ti novi sve sto je oteto vracaju drzavi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here