EPA/Shawn Thew
Džo Bajden

Predsednik SAD Džo Bajden branio je na Konvenciji federacije američkih sindikata održanoj u Filadelfiji svoju ekonomsku politiku u trenutku kada na Vol stritu raste strah od recesije.

– Vol strit nije izgradio ovu zemlju, srednja klasa je izgradila ovu zemlju. Ne želim više da slušam laži o nesmotrenoj potrošnji. Mi menjamo živote ljudima – istakao je Bajden i dodao da ako bi investicioni bankari stupili u štrajk, ne bi se mnogo toga promenilo u američkoj ekonomiji, prenosi Glas Amerike.

Bajden je govorio pred oko 2.000 članova sindikata, lidera i državnih i lokalnih zvaničnika na Konvenciji Američke federacije rada i Kongresa industrijskih organizacija (AFL-CIO) koja se održava na svake četiri godine i na kojoj se lideri sindikata dogovaraju o strategiji budućih aktivnosti.

Federacija obuhvata 57 sindikata sa članstvom od 12,5 miliona radnika.

Bajden je takođe podsetio na redove za hranu i zatvaranje radnih mesta za vreme mandata bivšeg predsednika Donalda Trampa i ukazao da je stopa nezaposlenosti danas na rekordno niskom nivou.

– Kakav kontrast. Obični ljudi su po ceo sat čekali u redu da kupe kesu hrane, a Trampova politika stvorila je više milijardera nego ikada pre u američkoj istoriji – istakao je Bajden.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here