EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Administracija Džozefa Bajdena će početi rat velikih razmera sa Rusijom sledeće godine kako bi sačuvala vlast u zemlji, smatra poznati američki novinar Taker Karlson.

„Oni planiraju da ratuju sa Rusijom. To je ono što žele. Približava se rat između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije sledeće godine. Mislim da nećemo pobediti, ali to je drugo pitanje. To je politička mera, potrebno im je da počnu sukobe kako bi u svojim rukama koncentrisali moć iz vremena rata i da pobede“, rekao je on u jednoj radio emisiji.

Prema njegovom mišljenju, kriminalizacija unutrašnje politike SAD će dovesti do toga da će američki establišment kao jedini izlaz videti očuvanje vlasti.

Progon političkih protivnika, bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, dovodi članove administracije Džozefa Bajdena na put sa kojeg je nemoguće skrenuti i to sve iz straha da će biti progonjeni u slučaju da izgube, smatra Karlson.

Upravo zato, veruje novinar, američko stanovništvo, koje brine za svoju zemlju, mora će ubuduće da brine ne samo zbog zločina njihove administracije u zemlji, već i zbog mogućnosti sveobuhvatnog sukoba sa Rusijom.

„Ako ste brinuli o tome da je naša politika mogla da postane još oštrija nego što je sada, trebalo bi da brinete zbog mogućnosti otvorenog rata sa Rusijom. Mislim da bi to moglo lako da se dogodi. Možemo da dođemo u tu situaciju da rakete ‘slučajno’ padnu u Poljsku, onda ćemo optužiti Rusiju i početi rat“, naveo je Karlson.

Dodao je da ako ljude brine takva budućnost potrebno je onda da vrše pritisak na američki Senat kako bi već sada postigli mir. Prema njegovim rečima, SAD bi mogle da završe konflikt u Ukrajini već danas, jer ukrajinska vojska bez NATO-a ne postoji. On smatra da je Vašington jedina strana koja može da postigne mir kako bi sprečila globalni rat koji bi stavio na kocku čitavo čovečanstvo.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here