EPA
Predsednik SAD Džo Bajden

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da je dobio oprečne izveštaje o smrtonosnom incidentu u severnom delu Gaze, u kojem je stradalo više od 100 osoba, i dodao da će incident zakomplikovati pregovore o prekidu vatre između Izraela i Hamasa.

– Postoje dve suprotstavljene verzije onoga što se dogodilo – rekao je Bajden, odgovarajući na pitanja novinara, dodavši da SAD “proveravaju” šta se dogodilo, prenosi američka televizija NBC.

On je naglasio da ostaje optimista kada je reč o potencijalnom primirju za koje je prethodno rekao da će biti postignuto do ponedeljka sledeće nedelje.

– Nada nikad ne umire. Razgovarao sam telefonm sa ljudima u regionu. Verovatno neće biti u ponedeljak, ali ja se nadam – rekao je Bajden.

Vlasti Hamasa tvrde da je više od 100 ljudi ubijeno i više od 700 povređeno u pucnjavi izraelske vojske na ljude koji su stajali u redu za hranu.

Izraelski zvaničnici, sa druge strane, tvrde da je većinu žrtava prouzrokovao stampedo, kao i da su pojedine osobe pregazili kamioni za snabdevanje.

Izraelska vojska priznala je da su njeni pripadnici pucali na neke Palestince koji su krenuli prema vojnicima i tenku na kontrolnom punktu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here