EPA/Justin Lane
Predsednik SAD Džo Bajden

Američki predsednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp, kaže da je njegov oponent, demokrata Džo Bajden “protiv Boga”.

Iako je Bajden često naglašavao da ga je katolička vera usmeravala tokom celog života.

Prema rezultatima brojnih istraživanja Bajden je u prednosti i ima veće šanse od Trampa da postane 46. američki predsednik jer je aktuelni šef Bele kuće suočen sa teškom epidemiološkom situacijom u SAD i nepovoljnim ekonomskim kretanjima u zemlji.

Na skupu u pogonu kompanije Virpul u Klajdu, država Ohajo, Tramp se obrušio na Bajdena.

– On se zalaže za radikalnu levičarsku politiku, protivi se slobodnom nošenju oružja, ne poštuje Drugi amandman američkog ustava, ne priznaje religiju, ne priznaje ništa, ni Bibliju ne priznaje i vređa Boga. Bajden je protiv Boga – izjavio je Tramp ne objasnivši šta je tačno želeo da kaže.

Na drugoj strani, predstavnik Bajdenovog izbornog štaba Endru Bejts komentarišući Trampov govor u Klajdu je poručio:

“Bajdenova vera je u osnovi svega što on predstavlja. On živi dostojanstveno celog svoga života i bio je izvor snage i utehe u teškim vremenima”.

1 COMMENT

  1. Slobodno nošenje oružja? Pa zar se to ne oporezuje u Americi? Pa plus lekarski pregledi, pa zamena oružanog lista, pa obuke za rukovanje, čak i bivših vojnika i bivših ratnika ove države. I uz sve to, legalni vlasnici oružja isto ne smeju da nose. A ove druge niko ne pita ništa, a kamoli da nešto plaćaju.
    Da ameri imaju to, ne bi se setili da kupuju oružje, već bi ga poklanjali policiji, kao dobar deo onih koji su legalno, za vreme nekih “manje” demokratskih vlasti, došli do odobrenja za kupovinu u Srbiji, pod uslovom da su izmirili poreski dug debelo okamaćen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here