EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden poručio je danas u Vašingtonu kompanijama koje se bave prometom nafte i gasa da ne podižu potrošačke cene uoči udara uragana Ijan na jugozapadnu obalu Floride.

– Nemojte, ponavljam, nemojte ovo koristiti kao izgovor za povećanje cena benzina ili za mešetarenje na račun američkog naroda – rekao je Bajden na početku konferencije o problemu gladi u Americi.

Po njegovim rečima, uragan “ne daje izgovor za povećavanje cena na pumpama”. Ako se to bude desilo, dodao je Bajden, on će lično zatražiti od federalnih zvaničnika da utvrdi da li je bilo “mešetarenja sa cenama”.

– Amerika posmatra. (Naftna) industrija treba da učini pravu stvar – dodao je Bajden, prenosi Beta.

Postoje naznake da je prosečna cena benzina značajno skočila na Floridi uoči očekivanog udara uragana Ijan, čija je snaga četvrte kategorije na skali od pet. On je ojačao, a olujni vetar i kiša već šibaju Floridu.

Procenjuje se da će zbog Ijana biti poplavljeno oko 150 kilometara gusto naseljene oblasti oko mesta Fort Majers, čija će okolina pretrpeti direktni udar uragana.

1 COMMENT

  1. Da li to SAD prelaze na državni kapitalizam ??? Znači više nam nećete ispirati mozak o slobodnom tržištu bez državnih intervencija?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here