EPA/Justin Lane
Predsednik SAD Džo Bajden

Džo Bajden, kandidat Demokratske partije na novembarskim predsedničkim izborima u SAD, nedavno je načinio težak gaf, rekavši da je od korona virusa u SAD preminulo 120 miliona ljudi, što je odmah iskoristio njegov konkurent u trci za predsedničko mesto iz redova Republikanske partije, aktuelni predsednik Donald Tramp.

Kako navodi BBC, veliku grešku Bajden je načinio tokom obraćanja na jednom događaju u Pensilvaniji, pa je, shvativši to, počeo da ispravlja sam sebe, rekavši: “Mislio sam…”, ali je video prenos sa lica mesta u tom trenutku prekinut, zbog čega se nije čulo šta je potom izgovorio.

Reagujući na to, Tramp je na “Tviteru” podelio članak “Foks njuza” u kojem se ističe da se Bajden našao na meti oštrih kritika zbog svoje greške.

Prema najnovijim statističkim podacima Instituta “Džons Hopkins”, u SAD je do sada od korona umrlo više od 124.400 ljudi, dok smrtni bilans u čitavom svetu iznosi skoro 490.000.

BBC podseća da ovo nije put da Bajden greši kada je reč o statistici, jer je ove godine izjavio da je od 2007. u SAD usled upotrebe vatrenog oružja život izgubilo 150 miliona ljudi, dok, prema zvaničnoj statistici, broj takvih slučajeva zabeleženih u periodu od 2007. do 2018. godine iznosi oko 413.000.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here