EPA-EFE/Michael Reynolds
Džo Bajden

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je u petak da će bivši predsednik SAD Bil Klinton uskoro biti pušten iz kalifornijske bolnice gde se leči od infekcije.

Bajden je dodao da još nije izvesno da li će to biti danas ili nešto kasnije, preneo je Rojters.

Bivši američki predsednik Bil Klinton primljen je u bolnicu u Kaliforniji zbog infekcije i dobro je reagovao na dvodnevnu terapiju, saopštili su ranije danas njegovi lekari.

Klinton (75) je hospitalizovan u utorak uveče u Medicinskom centru UCIM u kalifornijskom gradu Ervajnu, zbog sumnje na infekciju krvi, za koju lekari veruju da je započela kao urinarna infekcija, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj CNN.

“On se oporavlja i dobre je volje, a zahvalan je lekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji mu pružaju odličnu negu”, saopštio je Angel Urenja, portparol bivšeg predsednika SAD.

U saopštenju se navodi da Klinton ostaje u bolnici radi stalnog praćenja.

Njegov portparol je objasnio da nakon dva dana lečenja, broj belih krvnih zrnaca kod Klintona opada i da dobro reaguje na antibiotike.

“Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji sa predsedničkim medicinskim timom iz Njujorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će uskoro otići kući”, naveo je u saopštenju Urenja.

CNN prenosi i da zdravstveno stanje Klintona nije povezano sa prethodnim srčanim problemima ili infekcijom kovida.

Klinton je bio predsednik SAD u dva mandata, između 1993. i 2000. godine.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here