EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden je u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim potvrdio spremnost Vašingtona da odlučno odgovori ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu.

Bela kuća je saopštila da će odgovor SAD biti odlučan ukoliko Rusija napadne Ukrajinu, o čemu je Džozef Bajden razgovarao sa ukrajinskim predsednikom.

Kako se navodi, Bajden je Volodimiru Zelenskom takođe rekao da SAD ispituju dodatnu makroekonomsku podršku kako bi pomogle ekonomiji Ukrajine usled pritiska zbog nagomilavanja ruskih trupa, prenosi Rojters.

Nešto ranije, ukrajinski predsednik saopštio je da je sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u telefonskom razgovoru razmotrio deeskalaciju situacije i mogućnosti finansijske pomoći Ukrajini.

1 COMMENT

  1. Ma razbucace ruse, ha ha ha ha ha ha, di poslednjeg ukrainca ima da ratuje, izlapeli starac, njemu ionako nije ostalo mnogo od zivota, proziveo je dosta, a sta je to ako poginu par miliona ukrainaca i rusa, njemu nista ne znaci, zavadi pa vladaj, hica imao i cesto koristio taj izraz

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here