EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden upozorio je ukrajinskog predsednka Vladimira Zelenskog da “postoji jasna mogućnost” da Rusija napadne Ukrajinu u februaru, navode iz Bele kuće.

– Sada je i javno rekao, a mi na to upozoravamo već mesecima – rekla je Emili Horn, portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost.

Rusija je saopštila da ima “malo razloga za optimizam” da bi tenzije mogle da se smanje na istoku Evrope, pošto su SAD odbacile zahtev da se Ukrajini zabrani članstvo u NATO i da Zapad povuče svoju vojsku i naoružanje iz zemalja koje se graniče sa Rusijom.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov kazao je da američki odgovor ne sadrži ništa pozitivno, ali da bi neki elementi mogli da vode do pregovora o sekundarnim pitanjima.

SAD i evropske zemlje su odbacile predloge Moskve.

Lavrov je rekao da će zvanično podneti predloge Putinu.

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov najavio je da će Moskva brzo odgovoriti i “uvek postoji opcija nastavka dijaloga, što je u interesu obe strane”.

2 COMMENTS

  1. Planirali ameri kada ce njihovi da obuku ruske uniforme i napasti ukrainu, vec vidjeno u kuvajtu a kopiraju hicu kad je obukao svoje u poljske uniforme pa napao nemacku, sta je to par stotina tudje dece da ubijes, u avganistanu je ubijeno mnogo vise

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here