EPA-EFE/Michael Reynolds
Džo Bajden

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena je protiv inicijative Kongresa o uvođenju novih sankcija Severnom toku 2, piše Hil.

Bez obzira na nedavno stupanje na snagu sankcija protiv kompanija Transadrija i broda Marlin koji su radili na projektu gasovoda, američki senatori nastavljaju sa pozivima za uvođenje strožih mera protiv Severnog toka 2. Ipak, Bela kuća je oprezna prema ovakvim inicijativama, jer se plaši reakcije Nemačke

– Ovo je težak trenutak za Bajdena, jer predsednik želi da bude oprezan po pitanju ekonomskih interesa Nemačke, ali se nalazi pod pritiskom zbog sve borbenije pozicije Moskve prema Ukrajini – piše list.

Kako pišu mediji, državni sekretar Entoni Blinken pozvao je da se blokira usvajanje amandmana na nacrt vojnog budžeta koji se tiče sankcija protiv operatera gasovoda Nord strim 2 i drugih kompanija koje učestvuju u testiranju i sertifikaciji gasovoda. Štaviše, njenim autorima, senatorima-republikancima Džejmsu Rišu i Tediju Kruzu odbijeno je glasanje povodom njihove inicijative zbog “neidentifikovanih proceduralnih prepreka u Predstavničkom domu”.

Ipak, kongresmeni će nastaviti da insistiraju na usvajanju amandmana, dok samo glasanje obećava da će biti vrlo teško, posebno za predstavnike Demokratske stranke koji podržavaju sankcije i sada su došli u sukob sa stavom Bajdenove administracije, zaključuje Hil.

2 COMMENTS

  1. ЈЕДАН ЧОВЕК КАДА ОБЈЕДИНИ НАРОД, ВЛАСТ И ПОЛИТИКУ

    Протејле недеље догоди се веома важан састанак за нашу земљу у Солију Путина и Вучића. Најважнији детаљ је цена гаса. Радост без ограничења, тренутна цена гаса (270 $/m3) остаје важећа и наредних чшест месеца (до избора). Овај договор челника је примљен са великим задовољством и олакшањем у Србији. И ту смо најбољи у Европи, цена природног гаса је најефтинија у свету. То је братски однос брата руса и брата из Србије. Да је цена повољна, јесте, а шта нас чека,ој глас, даћу њему. не зна се. Успех је постигао председник без премца. Када дође време да дам свој глас, даћу га њему,а за његов патриотизам поклањам му басну. Постигнути успех у вези цене и количине гаса и осталих договора у Европи гледају са другим очима него обично, биће пут за ЕУ кривудав и са великим успоном.

    Басна: СИБИРСКИ МЕДВЕД И ПАНОНСКО ЈАГЊЕ

    Услед велике суше и неприлике Панонском јагњету понестала храна, крма и воде. Након дугог премишљања дође до идеје да се обрати Сибирском медведу, јер тамо је хладније и није била суша. Упути се јагње, по обостраном договору, и стиже код Сибирског медведа. Када стиже и како га примио домаћин Панонско јагње се изненадило, јер је слушало да Сибирски медвед је најача животиња, нико не сме да га нападне ни у чопору, сви беже и склањају се од њега. Када медвед угледа мало и сићушно Панонско јагње, толико се обрадова како је питомо и нежно, упита га шта му недостаје, чиме да га угости. Одговор је био да му треба храна, храна господару. Медвед му донесе отаву, суву траву, крму и воду.Након боравка јагњета код медведа уз захваљивања крену за свој родни крај, а медвед му напуни кола са свакојаком храном, да има да презими, оно и цело његово стадо, а ништа не кошта, мимо оног да нема бесплатан ручак. Изљубише се и јагње оде у свој завичај под пратњом медведа. Током боравка Панонског јагњета код Сибирског медведа немо су посматрали са даљине Амерички којот, Енглески рис и Немачки овчар. Није им јасно како Сибирски медвед био тако добар домаћин, а они нису смели, из искуства, нити да му се јаве, а још више да му се приближе и да га учтиво замоле за иће и пиће, како не би настрадали гладни и жедни. Ова жива створења коментаришу каква грдосија се дружи са малим и нежним створом – Панонским јагњетом.

  2. Dejzi nije uvodila sankcije a da pritom nije brinula kao kojot i ris samo o sebi. Ovi drugi bi da kupe seno od mede pa da ga prodaju nemačkom ovčaru a i ovčar bi da za seno zameni svoj sveže otštampani papir a ne kola-mečku mečki za prevoz…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here