EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
Džo Bajden

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden izjavio je da je milion umrlih od kovida “tragična prekretnica” i pozvao Amerikance da budu oprezni.

“Moramo ostati oprezni kada je ova pandemija u pitanju i učiniti sve što možemo da spasimo što više života, kao što smo to učinili sa većim brojem testova, vakcina i tretmana nego ikada ranije”, naveo je Bajden.

On je dodao da je od ključnog značaja da Kongres u narednim mesecima ne smanji sredstva koja izdvaja za borbu protiv Covida-19, prenosi Rojters.

U saopštenju Bajden je naveo da je smrt bližnjih snažno uticala na porodice i pozvao građane da “ne otupe na takvu tugu”, napominjući da se “nacija zauvek promenila”, prenosi britanska agencija.

Gubitak milion života predstavlja jednu smrt na svakih 327 Amerikanaca ili u ukupnom broju, više od celokupne populacije San Franciska ili Sijetla.

Bajden će obeležiti ovaj događaj tako što će narediti da se zastave spuste na pola koplja, saopštila je Bela kuća, prenosi Rojters.

Precizan broj žrtava pandemije možda nikada neće biti poznat, jer su neki ljudi umrli, a da nikada nisu bili testirani, a drugi su, iako pozitivni na Covid-19, umrli iz nekog drugog razloga, kao što je rak, a ipak su se našli u statistici preminulih od tog virusa, navodi britanska agencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here