EPA-EFE/JIM LO SCALZO
Džo Bajden

Podrška javnosti novoizabranom predsedniku SAD Džou Bajdenu porasla je za šest procentnih poena, na 55 odsto, od izbora u poređenju sa onim pre izbora, dok je podrška javnosti predsedniku Donaldu Trampu pala za tri poena na 42 odsto, prema Galopovoj anketi.

Bajdenov trenutni rejting najviši je od februara 2019. godine, dva meseca pre nego što je proglasio kandidaturu za predsednika, kada je iznosio 56 odsto. Trampova popularnost zaostaje za najvišim rejtingom tokom njegovog madatata, 49 odsto u aprilu, tokom početnih faza pandemije koronavirusa.

Prema ovim podacima, Bajden je popularniji nego što je Tramp bio u bilo kom trenutku otkako je počeo sa kandidaturom za predsednika u junu 2015. godine.

Prema CNN-u, najviša povoljna ocena u bilo kojoj anketi za Trampa bila je nakon pobede na izborima 2016. godine. Njegov povoljan rejting iznosio je 50 odsto u anketi Blumberg Njuz koju su sproveli Selzer i kompanija.

Tramp zapravo nikada nije prešao 50 odsto ni u jednoj anketi uživo.

Poređenja radi, Bajden je to učinio više puta, između ostalog na anketama CNN, Foks Njuz i Njujork Tajms u oktobru.

Bajdenov povoljni rejting trenutno izgleda slično onom koji je imao bivši predsednik SAD Barak Obama na početku svog drugog mandata 2013. godine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here