Tanjug/AP
Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je danas republikanske lidere u oba doma Kongresa da ožive dvopartijsku meru o imigraciji koja nije prošla nakon što je republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp izrazio svoje protivljenje.

Bajden je u razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma Majkom Džonsonom i liderom republikanske manjine u Senatu Mičom Mekonelom ponovio da ”republikanci treba da prestanu da se igraju politike i da brzo proguraju zakone o granicama kojom bi bilo raspoređeno više hiljada pripadnika granične policije, i kojom bi se povećale investicije u tehnologiju za presretanje fentanila i drugih droga”, prenosi Blumberg.

Bajden je to izjavio nakon što je lider većine u Senatu, demokrata Čak Šumer poručio da legislativa dolazi na dnevni red, više od tri meseca nakon što je predložena.

Zakon koji je predložen u februaru ove godine takođe uvodi dodatne restrikcije za ilegalne prelaze preko granice, otežava dobijanje azila i ubrzava deportacije za neregistrovane migrante, ali takođe i omogućava izdavanje više viza za legalne migrante.

I Mekonel i Šumer podržali su ove zakone, dok ih je Tramp, čija se kampanja delom fokusira i na kritiku Bajdenove migracione politike, osudio kao “sjajan poklon za demokrate” a “smrtna kazna za republikance”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here