EPA-EFE/Erin Schaff
Džo Bajden

Američki predsednički kandidat Demokratske partije Džo Bajden obećao je Rusiji da će snositi posledice zbog navodnog mešanja u unutrašnje poslove Amerike.

– Obećavam da će, ako pobedim, biti posledica. Biće posledica mešanja u naše suverene poslove – rekao je Bajden za televiziju „En-Bi-Si“.

On je, takođe, izneo tvrdnju da trenutni američki lider Donald Tramp odbija da se usprotivi navodnom mešanju u američke izbore.

– Moja poruka (predsedniku Rusije) Vladimiru Putinu je da, ako budem izabran, neću odustati od toga. Jer to predstavlja narušavanje našeg suvereniteta. O tome sam već govorio i govorim ponovo – odgovorio je Bajden na pitanje voditelja da nešto „poruči Vladimiru Putinu“ u svetlu tvrdnji Federalnog istražnog biroa (FBI) da Rusija pokušava da se meša u američke izbore.

Ranije je direktor FBI Kristofer Rej izjavio da Rusija pokušava da utiče na američke izbore 2020. godine, ali da ne dira u infrastrukturu. Međutim, nije pružio nikakve dokaze o pokušajima uticaja na američke izbore. Osim toga, američka obaveštajna služba sumnja da Rusija, Kina i Iran žele da se mešaju u američke izbore 2020. godine. Rusija kategorički negira bilo kakvo mešanje.

2 COMMENTS

  1. Па америка се мијеша свима у послове суверености.Цијели свијет је забринут збпг ваше бриге и демократских пријеѕњи и ратова и ваше параноје.

  2. господине Бајден
    ви сте пуно стари и сенилни за ту функцију
    ја мом деду од 75 никад не бих дозволио да буде председник нити месне заједнице

    Моје скромно мишљење
    Никола

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here