EPA
Džozef Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da Rusija ne bi trebalo da bude proglašena državom sponzorom terorizma, na čemu insistira Ukrajina.

Na pitanje izveštača iz Bele kuće da li bi Rusija trebalo da bude proglašena državom sponzorom terorizma, Bajden je kratko odgovorio: “Ne”, preneo je Rojters.

Ranije je američki Senat, gornji dom Kongresa, jednoglasno odobrio neobavezujuću rezoluciju kojom se američki državni sekretar Entoni Blinken poziva da proglasi Rusiju za „državu sponzora terorizma” zbog njenih akcija u Ukrajini, Čečeniji, Gruziji i Siriji, podseća Sputnjik.

Predstavnički dom, donji dom Kongresa, usvojio je ranije sličnu meru, ali ovlašćenje da se neka država odredi kao sponzor terorizma ima samo Stejt department.

Ranije je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov izjavio da će moguća realizacija američke inicijative da se Rusija proglasi za sponzora terorizma dovesti do najoštrijih uzvratnih mera Moskve.

2 COMMENTS

 1. Pa čovek zna kako bi se to vratilo SAD – kao bumerang posle koga više ne bilo nikakvih iliuzija o “demokratiji” Zapada.

 2. Nije je li klinton
  Preko svog poslanika holdbruka
  Ovk od terorističke organizacije , što i jeste, pokušao da proglasi oslobodilačkom vojskom,
  Još sigurno nisu uspjeli ,
  Jer i svijet vidi da je to lažna država koja trguje ljudskim organima , drogom, ljudima , oružije
  Nema predaje
  Kosovo=Srbija🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here