EPA/Justin Lane
Predsednički kandidat demokrata Džo Bajden

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden, u dokumentu pod naslovom „Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom“, govori o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu i navodi da je kao senator branio interese Kosova kada je fokus sveta bio negde drugde i podržavao njegovu nezavisnost za koju kaže da je nepovratan proces, piše prištinski portal Reporteri.

U tekstu se navodi da Bajden kaže da će preokrenuti neuravnoteženi pristup Trampove administracije prema Srbiji i Kosovu, obnavljajući pravdu i jednakost u odnosima.

Bajden se obavezao da će raditi u partnerstvu sa Evropskom unijom na revitalizaciji dijaloga između Srbije i Kosova sa ciljem stabilizacije, pravednog rešenja i sveobuhvatnog sporazuma koji poštuje teritorijalni integritet Kosova i postiže puno uzajamno priznanje.

Insistiraće na tome da se pravda za ratne zločine sprovodi bez straha i zahtevaće punu i brzu odgovornost za nestale tokom nedavnog rata na Kosovu, uključujući braću Bitići, prenosi Reporteri.

Bajden će, kako je navedeno u dokumentu, ohrabriti EU da ispuni svoje obećanje da će građanima Kosova odobriti liberalizaciju viznog režima i da preduzme dalje korake za unapređenje integracije Kosova u EU, uključujući Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

3 KOMENTARA

  1. postovaces ti teritorijalni integritet SRBIJE 88,499 km i to ukupno povrsine srbi ne otimaju tudje a i nece dati nikome svoje

  2. Srbi ma gde ziveli na Svetu.
    ZNate sta vam je raditi!!
    Ukljucite se u komentarisanje na socijalnim mresxzama, medijskim portalima,..
    Podrzavajte Trampa!! Dok ne prodje ova ‘Sotona’!

  3. Смешно је кад се два политичара препуцавају око егзистенције једног (два) народа, на другој страни планете.

  4. Сенилном Бајдену је Косово и Албанија данас задња брига. Он човек не зна ни зашта се кандидовао, ће да брине бригу о Косову и Албанији. То што пишу албански и косовски медији је небитно. Они само ложе и чекају реакцију, а уједно и агитују за овог сенилног старца. Бајден губи, будите без бриге. Ништа нама Србима неће бити боље ни са Трампом али ако ништа друго неће да нас гура да признамо Косово.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime