Bajden u novembru izlazi Trampu na crtu!

0
EPA-EFE/DNCC
Džo i Džil Bajden

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden zvanično je prihvatio kandidaturu Demokratske stranke za predsedničke izbore, a senatorka iz Kalifornije Kamala Heris biće kandidat za potpredsednika.

Džo Bajden je predstojeće predsedničke izbore, koji će se održati 3. novembra, nazvao “borbom za dušu nacije”.

– Ovo je borba u kojoj ćemo pobediti, pobedićemo zajedno – rekao je Bajden.

Obećao je da će zatvoriti “mračno poglavlje SAD”.

– Želim da istorija kaže da je kraj ovog poglavlja američkog mraka počeo večeras ovde, dok nam se ljubav, nada i svetlost pridružuju u bori za dušu nacije – rekao je Bajden na završnici Nacionalne konvenciji demokrata u Vilmingtonu.

Bajden je tokom obraćanja obećao da će stvoriti bolji obrazovni sistem koji neće mlade ljude ostavljati u dugovima, kao i nova radna mesta, te da će se zalagati za izjednačavanje plata žena i muškaraca.

Nije propustio priliku da kritikuje svog protivkandidata Donalda Trampa, pa je rekao da nije potrebno ni nagađati šta će se dogovditi ako aktuelni predsednik SAD bude reizabran.

– Znate šta će se dogoditi. Broj zaraženih koronavirusom i preminulih će ostati prevelik. Sve više preduzeća će zatvoriti svoja vrata, ovaj put zauvek. Radničke porodice će se boriti da prežive, a jedan odsto najimućnijih će dobiti desetine milijardi dolara kroz poreske olakšice – rekao je Bajden.

Istakao je da Tramp nije obavio kako treba ni svoju osnovnu dužnost – da zaštiti Amerikance od virusa.

Nakon što je završio govor, Bajden je sa svojom suprugom Džil, Kamalom Heris i njenim mužem, izašao na binu na otvorenom ispred koje su ga čekale pristalice koje su, uz vatromet, iz automobila mahale zastavama i sirenama i svetlima davale podršku novom predsedničkom kandidatu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here