EPA/Will Oliver
Džo Bajden

Amerikanci koji bi glasali za demokratskog predsednika Džoa Bajdena na izborima 2024. godine kažu da su više motivisani željom da spreče povratak Donalda Trampa u Belu kuću, nego što podržavaju aktuelnog predsednika, pokazala je nova anketa Rojtersa i Ipsosa.

Dvodnevna anketa pokazala je da su Bajden i Tramp gotovo izjednačeni po podršci – demokratu podržava 49 odsto ispitanika, a republikanaca 51 odsto, prenosi Rojters.

Bajdenove pristalice su sklone tome da kažu da bi glasali za Bajdena samo da bi sprečili Trampa da pobedi, što je mogući pokazatelj niskog entuzijazma za Bajdena, ali i prezira demokrata prema Trampu.

Oko 50 odsto Bajdenovih pristalica u anketi je opisalo svoj glas kao glas “protiv Donalda Trampa i njegove politike”, u poređenju sa 38 odsto ispitanika koji su rekli da će glasati “da podrže Džoa Bajdena i njegovu politiku”.

Među Trampovim pristalicama, 40 odsto je reklo da će glasati protiv Bajdena, a 42 odsto je reklo da bi glasalo za Trampa da podrži republikanca i njegovu politiku.

2 COMMENTS

  1. Upravo tako. Niko neije odusevljen ovim starcem ali onog degenerika niko normalan nece bele protestantske sirotinje, rasista, ultra bogatih republikanaca i vecine koja ne misli svojom glavom – a takvih je u SAD jako puno i upravo mu ova zgadija sa Donaldom na celu i daju glasove.

  2. Pa zar stvarno jos neko normalan vjeruje da Bajdem ili ima ili \”vodi\” nekakvu politiku ???!!! Glavna dilema njegovog reizbora i jeste sto se ne zna sta je ta politika, ko stoji iza njegove \”politike\” i u cijem interesu se ta politika vodi, posebno sto je tom \”nekom\” iza scene sposoban jedino dementni starac da isporuci ono sto mu je namjera…da se prestravis…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here