Bajer: Srbija je za mene bila crna mrlja

0

Srbija kao crna mrlja: Marsel Bajer
 

"Za mene je Srbija bila jedna prazna mrlja na mapi, ali sada kada sam sreo toliko mnogo ljudi oduševljen sam ljudima u Srbiji i Beogradom", rekao je Bajer agenciji Beta na Sajmu knjiga.

 

Marsel Bajer je dobitnik mnogih prestižnih književnih nagrada, uključujući i ovogodišnju Klajstovu nagradu.

 

"Moje knjige vezane su za istoriju, ne samo za istoriju očeva i sinova nego govore i o tome kako ta istorija utiče na našu psihu", rekao je Bajer na štandu Geopoetike, koja je izdala njegove knjige.

 

"Bajer je jedan od najboljih pisaca nemačkog govornog područja i Gepolitika je objavila dve Bajerove njegove knjige, ‘Leteće lisice’ i ‘Kaltenburg’, knjigu o Nobelovcu koji se bavi pticama", rekao je direktor Geopoetike Vladislav Bajac.

 

Knjiga "Leteće lisice" govori o stručnjaku za zvuk koji je tridesetih godina 20. veka ozvučavao Hitlerove govore, zaključno sa snimcima iz "bunkera u kojima se Hitler navodno ubija", naveo je Bajac.

 

"Ono sto Bajera čini drugačijim od pisaca koji su se bavili nasleđem krivice iz Drugog svetskog rata je da slike rata prikaže zvukom, koji govori da nacisti nisu toliko voleli Firera koliko su malo voleli čovečanstvo", naveo je Bajac.

 

Knjiga "Kaltenburg" govori o Nobelovcu koji se bavi pticama i uvodi čitaoca u zavodljiv svet ptica, životinja, akademskih spletki i političkih intriga kojima orkestrira nedokučivi profesor Kaltenburg, dodao je Bajac.

 

Bajer je bio mesec dana na rezidencijalnom boravku u Beogradu kao gost Gete instituta i izdavačkih kuća Krokodil i Geopoetika. "Sajam knjiga je za njega sjajna završnica boravka u Beogradu, posle kojeg će o nama da širi dobre vesti", rekao je Bajac, jedan od Bajerovih domaćina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here