U utakmicama 3. kola Grupe D Lige šampiona slavili su gosti. Liverpul je u derbiju grupe razbio Atalantu u Bergamu 5:0, dok je Ajaks na krilima Dušana Tadića bio bolji od Mitjilenda 2:1.

Do par sati pre utakmice nije se znalo da li će Dušan Tadić dobiti dozvolu da igra meč, zbog činjenice da je preležao na početku sezone koronavirus. Danci su na kraju dali zeleno svetlo, a plejmejker Ajaksa i reprezentacije Srbije im je to vratio majstorijama na terenu. Prvo je na samom startu meča promešao nekoliko igrača Mitjilenda, pre nego što je uposlio Antonija koji je rutinski savladao Andersena za 1:0 već u prvom minutu. Na 2:0 povisio je upravo Tadić u 13. minutu. Dosuđen je indirekt za goste na nekih šest, sedam metara od gola. Kvinsi Promes je samo dotakao loptu, a onda je reprezentativac Srbije kroz šumu igrača proturio loptu tako da je ona prošla do markiranog golmana Andersena, iznenadila ga i o njega skrenula do mreže.

Vrlo brzo je domaćin odgovorio pošto je Drejer u 18. minutu postigao gol i smanjio na 2:1. Međutim, Danci nisu uspeli da na kraju izvuku makar i bod, a Ajaks je mogao i ubeedljivije da slavi pošto je u 65. minutu Antoni postigao i drugi gol, posle sjajnog dodavanja Tadiča, ali je VAR ustanovio da je napadač bio u ofsajdu i gol je poništen. Ipak, ostalo je 2:1 za Ajaks, koji se na drugom mestu izjednačio sa Atalantom, ali je ispred nje zbog bolje gol razlike. Mitjilend ostaje na začelju bez bodova i po svemu sudeći neče dočekati proleće u Evropi, čak ne ni u Ligi Evrope.

Lider grupe je Liverpul sa maksimalnih devet bodova i gol razlikom 8:0. Ovakav saldo možda i ne bi čudio na početku sezone, iako se od Atalante znatno više očekivalo, ali sa silnim povredama štopera Redsi da nemaju primljen gol u grupi potentnih napadačkih ekipa, to je zaista veliko dostignuće. A u Bergamu to je bio onaj pravi Klopovski Liverpul. Umesto Firmina startovao je Diogo Žota, koji je u znatno boljoj golgeterskoj formi od Brazilca i potpuno je opravdao poverenje.

Postigao je het-trik. Prva dva gola dao je u prvom poluvremenu za 2:0. PRvi u 16. minutu posle asistencije Aleksander-Arnolda, a drugi posle dodavanja Gomesa. Drugo poluvreme otvorio je fenomenalnim trkom Mohamed Salah od skoro 80 metara i potom je sjajno plasirao loptu u desne rašlje gola Sportijela. A potom je, u 49. minutu, uposlio Manea, koji je bocnuo loptu za 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Žota u 54. minutu na asistenciju Manea i ozbiljno zabrinuo Roberta Firmina glede pozicije startera.

Malo je falilo da veliko iznenađenje prirede fudbaleri Red Bul Salcubruga koji su na svom terenu skupo prodali kožu protiv Bajerna, iako su gosti na kraju dobili sa ubedljivih 6:2.

Već u četvrtom minutu stavljeno je do znanja gostima iz Minhena da su došli na “klizav teren”.

Strelac vodećeg gola za Salcburg bio je mladi napadač Mergim Beriša, ali je Robert Levandovski u 21. minutu sa penala uspeo da anulira vođstvo domaćih.

Beriša je iskoristio odbitak nakon šuta saigrača savladavši Manuela Nojera, dok je Levandovski bio precizan sa penala posle prekršaja nad Tomasom Milerom.

Bajern je u 44. uz dosta sreće stigao do prednosti nakon autogola Kristensena posle centaršuta Milera.

Salcburg nije padao, a nagrada je stigla u 66. minutu kada je Okugava posle odličnog pasa saigrača lako rešio situaciju pred golom Bajerna.

Videvši da je vrag odneo šalu, Tomas Flik je na teren poslao Leroja Sanea i Havija Martineza na 15 minuta pre kraja.

Upravo su u ovom periodu Bavarci postigli čak četiri gola. Džerom Boateng je u 79. minutu doneo vođstvo Bajernu, a do kraja su pogađali Sane u 83, Levandovski u 88. i Teo Ernandez u drugom minutu nadoknade vremena,

Bajern je uprkos remiju ostao na čelu tabele sa istim odstojanjem od tri boda u odnosu na Atletiko, koji je nešto ranije igrao 1:1 protiv Lokomotive u Moskvi.

U ostalim mečevima, Mančester Siti je pobedio Olimpijakos sa 3:0, Porto je pobedio Marsej sa 3:0, dokje Ajaks savladao Mislijend sa 2:1.

Liga šampiona, treće kolo (utorak):

Grupa A:
Lokomotiva Moskva – Atleitko Madrid 1:1 (1:1)
Mirjančuk 25p – Himenes 18
Salcburg – Bajern Minhen 2:6 (1:2)
Beriša 4, Okugava 66 – Levandovski 21p, 88; Kristensen 44ag, Boateng 79, Sane 83, Ernandez 92

Grupa B:
Šahtjor – Menhengladbah 0:6 (0:4)
Plea 8, 26, 78; Bondar 17ag,Bensebaini 44, Stindl 65
Real Madrid – Inter 3:2 (2:1)
Benzema 25, Ramos 33, Rodrigo 80 – Martines 35, Perišić 68

Grupa C:
Mančester siti – Olimpijakos 3:0 (1:0)
Tores 12, Žezus 81, Kanselo 90
Porto – Marsej 3:0 (2:0)
Marega 4, Oliveira 28p, Dijas 69

Grupa D:
Atalanta – Liverpul 0:5 (0:2)
Žota 16, 33, 54; Salah 47, Mane 49
Mitlijend – Ajaks 1:2 (1:2)
Drejer 18 – Antoni 1, Tadić 13

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here