Foto: Tanjug/AP
FK Bajern Minhen

Stiže još jedan udarac za novoformiranu Superligu! Nakon što je Borusija iz Dortmunda odbacila mogućnost da igra pomenuto takmičenje, i čelnici Bajerna iz Minhena su potvrdili da će ostati uz UEFA i Ligu šampiona!

Ukratko, izvršni direktor Bavaraca Karl Hajnc Rumenige ističe da je klub zadovoljan novim formatom LŠ koji će biti od 2024. godine.

– Fudbalski klub Bajern nije učestvovao u stvaranju Superlige. Uvereni smo da trenutna dinamika u fudbalu garantuje ozbiljnu osnovu. Bajern podržava reformu Lige šampiona, jer verujemo da je to pravi korak za razvoj evropskog fudbala. Izmenjena preliminarna runda će doprineti stvaranju veće tenzije i emocionalnosti u takmičenju – rekao je Rumenige i dodao:

– Ne verujem da će Superliga rešiti finansijske probleme evropskih klubova uzrokovane koronom. Štaviše, svi klubovi u Evropi bi treblo da sarađuju u solidarnosti kako bi se struktura potrošnje, što se konkretno odnosi na plate igrača i provizije koje uzmaju njihovi konsultanti, podesila u skladu sa prihodima, sa ciljem da evropski fudbal bude racionalniji.

Podsetimo, Bajernu i Borusiji pridružio se tokom dana i Red Bul Lajpcig koji je, uz Porto, odbio poziv da se nađe u Superligi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime