Bajern odvalio Verder i osvojio Kup

0

 

Bavarci su ovim trijumfom potvrdili dominaciju u Nemačkoj ove sezone, pošto su pre sedam dana osvojili i titulu u Bundesligi. Klubu iz Minhena ovo je 15. trofej u Kupu.

 

Bajern je u prednost došao golom Arjena Robena u 35. minutu sa penala, nakon što je Per Mertezaker napravio faul nad Milerom u svom kaznenom prostoru. Na početku drugog dela, tačnije u 52. minutu Ivica Olić koristi još jedan kiks Mertezakera i povećava prednost na 2:0. Već tada je sve bilo jasno, jer se igra Verdera, ako je i bilo, u potpunosti raspala.

 

Izuzetnu kontru u 63. minutu Frank Riberi je pretvorio u 3:0, dok je u 77. minutu Verder ostao bez kapitena Torstena Fringsa, koji je dobio drugi žuti karton nakon oštrog starta nad Švajnštajgerom. Upravo je ovaj igrač stavio tačku na ovaj susret golom u 82. minutu za konačnih 4:0.

 

Bajernu je ovo osma "dupla kruna" u klupskoj istoriji, a šansu za istorijsku "triplu krunu" Bavarci imaju naredne subote, 22. maja u Madridu, kada igraju u finalu Lige šampiona protiv milanskog Intera.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here