Bajka o prvoj crnoj princezi

0

Dosad su u Diznijevim ostvarenjima crnci dobijali sporedne ili manje atraktivne uloge. Ovo će biti prvi put, ne samo da je jedna crnkinja zvezda Diznijevog crtaća, već da ima ulogu princeze sa svim pozitivnim atributima.

Još jedno ostvarenje iz Diznijeve kompanije

Priča je smeštena u Nju Orleansu, u zlatno doba džeza, a junakinja ove muzičke bajke je kelnerica Tijana koja sebe zamišlja kao princezu i sanja da jednog dana otvori restoran u francuskom kvartu.

 

 

Novi crtać, koji će u evropske bioskope stići u decembru, izdvaja se i po načinu izrade. Naime, kompanija "Dizni" se ovim ostvarenjem vratila na ručno 2D crtanje s kojim se i proslavila.

 

Muziku, u zajdeko stilu, napisao je Rendi Njumen, a glas tamnoputoj princezi pozajmila je brodvejska pevačica Anika Noni Rouz, dok je popularna TV voditeljka Opra Vinfri "dala" glas Tijaninoj majci.

U "Dizniju" su izjavili da je kompanija ovim animiranim filmom želeda da pruži podršku Nju Orleansu posle razarajućeg uragana Katrina.

 

Prvi put u Diznijevom crtaću je crnkinja glavna zvezda

 

Nova princeza Tijana pridružiće se ostalim čuvenim Diznijevim likovima koji krase široku lepezu proizvoda ove komapnije koji joj donose milionsku zaradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here