EPA
Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović je otkrio da je direktor OSA BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica bio pripadnik zloglasne Uprave državne bezbednosti (UDBA).

Odnosno komunističke tajne policije, koja je terorisala i likvidirala protivnike bivšeg režima, posebno Mlade muslimane.

Ova izjava dolazi nakon što je Senad Avdić objavio tvrdnju Munira Alibabića Munje da je Alija Izetbegović verovao samo DB-u.

Sam Bakir Izebegović se vodi u evidenciji UDBA kao njen saradnik, piše “The Bosnia Times”.

– Zato ne čudi, koliko god je zabrinjavajuće to što je Izetbegović govorio o UDBA-i u pozitivnom kontekstu na način da je Mehmedagićevo iskustvo u zloglasnoj tajnoj policiji pokušao predstaviti kao nešto dobro – piše u tekstu.

– Mi smo njega zatekli u UDBA-i koja je jako dobro birala kadrove. Dakle, ona je birala najinteligentnije i najodanije kadrove državi i u ono vreme i režimu, a pre svega državi. On je stekao jaka iskustva i odlično radi posao – kazao je Izetbegović.

Udbu narod još uvek pamti kao straho-policiju režima, tačnije represivni aparat putem kojeg je režim kontrolisao sve sfere društva, prenosi Avaz. Ova zloglasna tajna policija odgovorna je za brojne terore i likvidacije, posbeno balkanskih muslimana u Bosni, Sandžaku, CG i Kosovu, ističu.

Povrh svega, saradnici Osmičinog oca tvrde da je i on bio agent KOS-a, piše “The Bosnia Times”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here