EPA/Koča Sulejmanović
Bakir Izebegović

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da se Stranka demokratske akcije (SDA) neće oporaviti u bošnjačkom političkom telu čak i ako njen lider Bakir Izetbegović nastavi da ga napada, jer je i Bošnjacima jasno da on “ide u lov na veštice dok se u SDA odvija egzodus kadra, a BiH puca po šavovima”.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu u kojoj njega optužuje za nefunkcionisanje BiH, Dodik je ekao da je šteta što i nakon 26 godina Bakir Izetbegović za nefunkcionisanje BiH traži krivicu u svima osim u svojoj partiji, čiji je lider žrtvovao i mir za BiH.

– Nije mu dovoljno da Dodikom i njegovom politikom ni domaćoj publici objasni zašto dva od tri naroda neće ovakvu BiH i zašto Bošnjaci, podržani međunarodnim faktorom, stalno i iznova generišu krize u BiH – istakao je Dodik.

On je upitao zašto su u Dejtonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a nakon Dejtona ga menjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci.

– Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktuelni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo – naglasio je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here