EPA-EFE
Bakir Izetbegović

Izjava predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da bi u slučaju novog ratnog sukoba bio “spreman da stane pred ljude”, izazvala je veliki broj reakcija na portalima i društvenim mrežama.

Izetbegović je, govoreći o non-pejperu i planovima o navodnoj podeli BiH, koji je podigao dosta prašine u regionu, rekao i da bi radije umro nego da, kako je naveo “genocidaši” zavladaju delom BiH.

“Metak samo onome ko mi da pušku”

Izetbegovićeve reči izazvale su gomile komentara na portalima, od ismejavanja do poruka da “naša deca neće ginuti”.

– Ničija majka zbog mene nije zaplakala, niti će. Od mene može metak dobiti samo onaj ko mi pušku uvali. Svako dobro, Bosno i Hercegovino – jedan je od komentara koji je osvanuo na sarajeskom portalu Klix.ba.

Barem je sad jasno da je sve ovo predizborna propaganda, kao i pred svake izbore. A, što se tiče stajanja pred narod, pokazao si se u prošlom ratu – takođe je jedan od komentara.

Mnogi su mišljenja da se upravo ovakvim izjavama prikrivaju stvarni problemi u BiH – zakašnela vakcinacija, ekonomija…

– Nema vakcina, respiratori, nema povećanja penzija, sve više nezaposlenih, svaki dan najmanje 80 ljudi umre od korone, slučaj Memić… Trebala je priča o ratu i podelama da bi se ostalo na vlasti i sve ovo gurnulo u stranu. Blago svima nama, sva tri naroda i ostali, ko nas predstavlja – stoji u jednom komentaru.

Sakriti lopovluke i malverzacije

– Sve je ovo školski primer. Sve strane će probati na kraju i tu varijantu samo da sakriju svoje lopovluke i malverzacije – mišljenje je jednog od čitalaca.

Jedan od njih je podsetio i na izjave Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, koji često poziva na mir.

– Sinoć (Vučić) kaže hajde da gradimo i ekonomiju da razvijamo, a ovi naši se samo za rat hvataju – napisao je.

Mnogo je i onih koji su osudili termin “genocidaši”, koji je upotrebio Izetbegović.

U komentaru jednog od čitalaca, možda je sadržana i najbolja poruka.

– Mene je sramota kada vidim šta naš narod čita u 21. veku, 30 godina posle rata – napisao je takođe jedan od čitlaca.

2 COMMENTS

  1. Једини спас од оваквих лудака је уједињена Србија т.з. Велика Србија. Али под условом да Бошњаци, Црногорци и Кроати сачувају свој идентитет. Треба им дати по један кутак негде на Балкану да имају где да се селе ако им не ваља у Србији. Хрватима Крижевачка жупанија а Бошњацима Неумски пашалук да заједно имају излаз на море. А Црногорци нека се иселе у Албанију.
    На здравље!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here