EPA-EFE/ALAA BADARNEH
Bakir Izetbegović

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska slobodna i multietnička zemlja i da ne zna zašto Bakir Izetbegović ne bi boravio u njoj.

Upitan da komentariše Izetbegovićevu posetu Banjaluci, gde je učestvovao u radu Predsedništva SDA, on je podsetio da u Republici Srpskoj, prema popisu, živi oko 14 odsto Bošnjaka, koji žive normalne živote kao i svi drugi.

– Za razliku od Izetbegovića, ja na primer u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba na jedan sastanak, koliko on može okupiti Bošnjaka u Republici Srpskoj, jer tamo Srba nema, što opet govori o karakteru Federacije i njenog glavnog grada nakon ratnih zbivanja devedesetih godina – rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Uostalom, kazao je on, ne zna ni zašto bi se pridavala tolika pažnja Izetbegovićevom dolasku, nije prvi put u Banjaluci, a pretpostavljam ni poslednji.

U Banjaluci je danas održana redovna sednica Predsedništva SDA, kojoj je prisustvovao Izetbegović.

Izetbegović je pre sednice u Ferhadiji prisustvovao džuma-namazu, najvećoj molitvi muslimana petkom, a potom je sa saradnicima prošetao centralnim banjalučkim Trgom Krajina.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime